Harwich - Kampen
31 juli 2024 - Kampen, Nederland
donderdag 25 juli
Vanochtend was het alweer vroeg dag. Om 07 uur wilden we vertrekken vanaf de camping, want de incheck eindigt om 08 uur en we moeten nog ongeveer 20 minuten rijden. Bij de ferry is het al een drukte van jewelste. Hoe soepel en gemakkelijk alles in Hoek van Holland ging, zo stroperig en langdradig is het wachten hier. Maar goed, uiteindelijk komen we op de ferry en dat was per slot van rekening ons doel van vandaag nietwaar?
De hond blijft weer achter in de camper en wij vertrekken naar de lounge op dek 9. Deze keer hebben we niet het geluk van elektra (hoewel Abe echt z'n uiterste best heeft gedaan om zo snel mogelijk boven te komen). Maar goed, alle apparaten zijn opgeladen en we zitten eigenlijk ook weer niet zo beroerd. Het is gewoon een lange zit en dat is het. Niet ziek, niet spannend (gelukkig maar) en uiteindelijk rijden we keurig om 17:15 uur de ferry weer af in Nederland. Het is gewoonweg weer ff wennen om rechts te rijden. We overleggen met Mart en komen tot de afspraak dat hij naar het benzinestation in Bunschoten/Spakenburg zal rijden. Daar kunnen wij vast de camper laten wassen, gas tanken en eten en daarna blijft Abwin met de camper in Hoevelaken (er is een voorlamp kapot gegaan en morgen komen de nieuwe huurders erin). Wij gaan met hond en dekbed richting Kampen. Uiteindelijk komen we rond 20:45 uur weer aan op de IJsselkade. Home, sweet home!