Doussard - Dijon (305 km)
19 mei 2025 - Dijon, Frankrijk
19 mei
Slapen: https://camping-du-lac-dijon.com/
Vandaag belooft het een ouderwetse reisdag te worden. We willen waarschijnlijk naar Beaune, maar eerst gaan we de berg op. Van de Nederlandse receptioniste hebben we namelijk begrepen dat dit een heel mooi uitzicht heeft. Voordat we ons de bergen in begeven, gaan we eerst even boodschappen doen. Abwin gaat nog even naar de drogist, want hij heeft eerder deze vakantie hele goeie schimmel crème gescoord en hij wil nog wat extra tubetjes halen. Als hij terugkomt stelt hij mij een indiscrete vraag, en ik snap er helemaal niets van. Tot dat blijkt dat Abwin vorige keer vaginale schimmel crème heeft gekocht! Hij helpt trouwens geweldig! Wij moesten wel bijzonder hard lachen.
We rijden richting de berg en aan de voet ervan, pikken we nog drie lifters op. Zij gaan vandaag paragliden en zoeken een lift naar boven. Het is een zeer zeer steile berg en op een gegeven moment valt zelfs de motor nog even uit. Gelukkig weet Abwin de boel te redden en komen we veilig aan boven. Daar genieten we enorm van prachtig uitzicht over het hele meer van Annecy . Ook drinken we daar op een terrasje een gezellig kopje koffie met een enorm stuk frambozen taart. Dit stond op mijn bucketlist, dus ik ben blij. Daarna gaan we weer verder, want er staat nog een hele rit op het programma. Het is een lange saaie middag, waarin we heel veel kilometers afleggen. Uiteindelijk besluiten we onderweg dat we toch maar naar Dijon doorrijden, naar dezelfde camping als waar we eerder waren. Dat beviel ons goed, en ze hebben hier een supermarkt die we graag willen bezoeken en er is een hele leuke Troc, waar ik mijn zinnen op heb gezet. Maar dat alles komt morgen pas. Het is nu 17:30 uur en de hoogste tijd om te eten. We besluiten af te slaan bij een KFC. Voor een keertje kan dat geen kwaad. Het is een heerlijke maaltijd en lekker snel klaar. We kijken met bewondering naar het feit dat al het verpakkingsmateriaal opnieuw gebruikt kan worden. Dat is nog eens een milieubewuste fastfoodketen! Rond 18:30 uur komen we aan op de camping en nu zitten we heerlijk buiten. We worden wel lek gestoken, maar de bulten zien we later wel weer. Tot morgen.