chantemerle les bles - Aix en Provence (218 km)
11 mei 2025 - Aix-en-Provence, Frankrijk
Zondag 11 mei
Slapen; https://www.camping-aix-en-provence.com/nl/?gad_source=1&gad_campaignid=21316163975&gbraid=0AAAAADdCMT2K4IhB4DlZgM_FeqBTiexgu&gclid=CjwKCAjw_pDBBhBMEiwAmY02NuLYaR8EyG7D6PtIrc2i-esRmCXKN2gAflAOOwprnSYvRjy5PBB0rRoCQ4kQAvD_BwE
Ook vanochtend werden we wakker met een zonnetje. We dronken nog een lekker kopje koffie in de zon en daarna was het tijd om weer te vertrekken. Dat wil zeggen: nadat Abwin voor de eerste keer deze vakantie had gedoucht. Waarvoor dank! :-)
Gisteren waren we bijtijds gestopt, maar vandaag wilden we toch echt door naar Orange. Daar is een prachtig amfitheater en kunnen we een virtuele beleving hebben met betrekking tot het theater. Als we in Orange aankomen, zien we al gelijk een grote parkeerplaats bij een supermarkt. Hoera, gaat parkeren deze keer dan echt een keer geen probleem worden ? We eten een broodje en inmiddels is het heel hard begonnen met regenen. Daarom wachten we toch nog maar even de eerste bui af. Bovendien heeft Abwin een signaal van wifi opgevangen van de supermarkt en hij wil proberen om de eerste stap te zetten richting een werkbare iPad. Een klein uurtje later, geeft hij het op. Het signaal is gewoonweg te zwak. Het regent inmiddels niet zo heel hard meer en gewapend met een paraplu gaan wij met de step de stad in. Dat gaat eigenlijk verrassend goed. Ik begin het steeds beter te leren. De paraplu ingestoken in mijn jas en ik kan de hele stad door. Toch nog wel een beetje nat, komen we bij het amfitheater aan. Daar bezoeken we eerst een klein museum. Wel aardig, maar soms moet ik wel lachen. Ze hebben dan een heel groot leeg tableau met daarop misschien 30 hele kleine scherfjes met marmer. Kortom, ze hebben misschien 2% gevonden van het hele tablet, maar wij mogen het bewonderen in het museum. Dat noem ik optimisme! Wij maken wat fotootjes en dan gaan we naar de overkant van de straat, waar we aanschuiven bij de virtuele beleving. Dat blijkt echt heel leuk! A: Het is binnen, B: je krijgt zo’n bril op en een koptelefoon en dan ben je even in je eigen wereld. Het verhaal is best grappig en leerzaam, over een jongedame die geroepen wordt door het theater en dan ziet hoe het theater vroeger functioneerde. Erg indrukwekkend overigens. Na deze beleving regent het nog steeds, maar gewapend met paraplu, betreden wij het theater. Het is werkelijk prachtig, al regent het pijpenstelen. Hier hebben we ook een audiotour, maar aangezien het nog steeds zo hard regent, houden we het al snel voor gezien. We moeten nog naar een overnachtingsplek en we hebben bedacht dat we nog een uurtje door zullen rijden naar Aix-en-Provence, waar we inchecken bij de Citycamp. We hopen dat we daar heerlijk zullen staan. Onderweg begint ineens de zon alweer te schijnen en met mooi weer komen we weer aan bij de camping. Dan begint de grote ellende. De plekken op de camping, die een terrascamping blijkt te zijn, zijn echt veel te klein. Bovendien is er geen enkele manier waarop je de camper kunt manoeuvreren. Dus met een hele hoop zweet en gemopper, komen we uiteindelijk terecht op het tweede plekje wat ze hebben aangewezen. Zo moet het maar voor een nachtje. Dan is het alweer tijd om te eten. Ik maak snel een bordje oma macaroni, een beproefd recept voor de vakantie. Dat gaat er weer in als koek. Abwin gaat de hele iPad nog installeren bij de receptie van de camping want dat is de enige plek met wifi. Hij is wel tot 22:30 uur bezig. Ik maak de knutsel van de dag En zo eindigt de avond toch nog weer snel. Tot morgen!